Dacă ești un începător în zona cazinoului și îți dorești să înveți regulile jocului de ruletă, te invităm să citești un articol informativ, care sperăm să te ajute să înțelegi cât mai bine aspectele acestui joc atât de cunoscut.

Regulile jocului de ruleta - ghid incepatori

Istoria Ruletei

Prima formă a jocului de ruletă a luat naștere în secolul 17, fiind vorba despre una primitivă, inventată de Blaise Pascal, în Franța. Forma pe care o știm cu toții, sau cel puțin una apropiată, a apărut mult mai târziu, undeva în jurul anilor 1840.

Termenul de ruletă vine din franțuzescul roulette, care înseamnă în traducere liberă “mica roată”. Acest popular joc de cazino este supranumit de superstițioși și Jocul Diavolului, deoarece suma tuturor numerelor de pe roată este de 666.

Regulile Ruletei

Deși este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazino, acesta are la bază reguli foarte ușor de învățat de către oricine.

Odată intrat la masa de ruletă, vei primi un anumit număr de jetoane, în funcție de banca pe care tu decizi să o pui la dispoziție pentru joc. Jetoanele au valori diferite, care se traduc în sume de bani.

Ai la dispoziție o anumită perioadă de timp să plasezi pariurile (mai jos poți vedea care sunt acestea). După ce timpul a expirat, roata ruletei va fi învârtită de crupier sau automat. În același timp, în joc va intra și bila albă, care la finalul rotirii se va opri în buzunarul unui număr. Numerele ruletei sunt de la 0 la 36.

Tipurile de pariuri la Ruletă

Jocul de ruletă oferă pariorilor multiple opțiuni de pariere, fapt ce îl face să fie și mai atractiv. Acestea se împart în două mari categorii, pe care ți le vom explica mai pe larg în rândurile de mai jos.

Pariurile interioare la Ruletă (Inside Bets)

Aceste pariuri se referă strict la situația în care jetoanele (miza) sunt plasate pe numerele de joc.

Pariul pe un singur număr

Pariu pe un singur numar ruleta

Așa cum numele o spune, miza va fi jucată pe un singur număr. Cota pentru el este cea mai mare din joc, mai precis 36, asta datorită șanselor destul de mici de reușită. În poza de mai jos, jetonul este plasat pe numărul 8.

Pariul de tip Split

Pariu Split Ruleta

Mai exact, vorbim despre un pariu plasat pe două numere alăturate pe tabla de pariere (care diferă de afișarea numerelor pe roată). În exemplul oferit, jetonul este plasat pe numerele 17 și 20. În cazul în care va fi câștigător, pariul va avea o cotă de 18.

Pariul de tip Street (Stradă)

Pariu Strada Ruleta

Pariul de tip Stradă presupune plasarea pe trei numere consecutive (adică în plan vertical) de pe masa de joc. Cota pentru acest pariu este de 12, iar în poza de mai jos numerele alese sunt 7, 8 și 9.

Pariul de tip Corner (Colț)

Pariu pe Colt Ruleta

Nu în ultimul rând, din categoria pariurilor interioare face parte și cel de tip Corner. Cota lui este de 9, iar în exemplul prezentat, am plasat jetonul pe numerele 31, 32, 34 și 35.

Pariuri interioare speciale

Zonele Ruletei

Găsim la diferite jocuri de ruletă și alte tipuri de pariuri interioare, cum ar fi:

  • Vecinii lui zero – pariuri pe numere consecutive de la 22 la 25 (așa cum sunt expuse pe roată);
  • Tieri – pariuri pe 12 numere consecutive de la 27 la 33 (așa cum sunt expuse pe roată);
  • Orfani – restul de 8 numere.

Totuși, cele trei tipuri de pariuri interioare de mai sus presupune practic plasarea a câte un jeton pe fiecare dintre numerele menționate, deci miza va fi una destul de ridicată.

Pariurile exterioare la Ruletă (Outside Bets)

Acest gen de pariuri se bazează pe mize jucate pe anumite categorii de numere, culoare ș.a.

Pariul pe Culoare

Pariu pe culoare Ruleta

Numerele sunt împărțite în două culori: Negru și Roșu. Odată plasat pariul pe una dintre acestea, vei avea parte de o cotă de 2.0.

Pariul pe numere Pare sau Impare

Pariu par-impar ruleta

Așa cum numele o spune, nimic mai simplu! Cota este de asemenea de 2.0, iar pariul va fi câștigător dacă vei ghici categoria din care face parte numărul care a ieșit.

Pariul pe numere Mici sau Mari

Vorbim despre alte două categorii: numerele de la 1 la 18 inclusiv și numerele de la 19 la 36 inclusiv. Cota acestui pariu este tot de 2.0.

Pariul pe Duzină

Pariu pe duzina Ruleta

Vei avea la dispoziție pe masa de joc trei astfel de duzine. Mai exact, pachetele de numere 1-12, 13-24 și 25-26, care vor fi împărțite pe coloane. Cota acestui pariu este de 3.0.

Pariul pe Coloană

Pariu pe coloana Ruleta

Avem parte de trei coloane pe masa de joc care conțin de asemenea câte 12 numere. Acestea nu sunt consecutiv, dar cota unui astfel de pariu este tot de 3.0.

Tipurile de ruletă

Există trei mari tipuri de ruletă:

  • Ruleta Europeană;
  • Ruleta Americană;
  • Ruleta Franțuzească.

Tipurile de Ruleta

Cea mai populară este ruleta Europeană, asta pentru că oferă cel mai mic avantaj cazinourilor, dat fiind faptul că deține un singur număr de 0, spre deosebire de cea Americană care deține doi.

Cotele la ruletă

La orice tip de ruletă pe care vei alege să-l joci, cotele rămân aceleași. Singura diferență este dată de șansele tale de câștig, după cum îți spuneam mai sus. Așadar, noi recomandăm întotdeauna să alegi ruleta Europeană.

PARIU COTĂ ȘANSE CÂȘTIG RULETA EUROPEANĂ ȘANSE CÂȘTIG RULETA AMERICANĂ
Un număr 36 2.70% 2.63%
Două numere 18 5.40% 5.26%
Corner 9 10.80% 10.53%
Street 12 8.10% 7.89%
Coloană 3 32.40% 31.58%
Duzină 3 32.40% 31.58%
Numere Mici/Mari 2 48.60% 46.37%
Numere Pare/Impare 2 48.60% 46.37%
Culoare 2 48.60% 46.37%

Strategii și Trucuri la Ruletă

Există câteva sfaturi de la jucătorii profesioniști de ruletă care te vor ajuta să-ți crești șansele de câștig.

În primul rând, recomandarea noastră este ca tu să te antrenezi jucându-te ruletă gratuit online înainte de a investi bani. Apoi, după ce vei fi pregătit, alege un buget pe care să-l joci zi de zi și nu-l depăși indiferent de situație. Este bine ca tu să fii cumpătat și să te oprești întotdeauna la timp!

Dacă vrei să descoperi un top complet al celor mai bune trucuri pentru ruletă, atunci te invităm să citești acest articol.

Strategia Martingale la Ruletă

Una dintre cele mai cunoscute strategii din zona pariurilor și a cazinourilor este Martingale. Pe scurt, aceasta presupune parierea cu o miză fixă pe o cotă de cel puțin 2.0 și dublarea acesteia ori de câte ori pariul este pierzător.

Exemplu:

  • Pariu 1 – 10 unități miza – Cota 2 – Pierzător – Profit -10 unități;
  • Pariu 2 – 20 unități miza – Cota 2 – Pierzător – Profit -30 unități;
  • Pariu 3 – 40 unități miza – Cota 2 – Pierzător – Profit -70 unități;
  • Pariu 4 – 80 unități miza – Cota 2 – Pierzător – Profit 10 unități;

După cum se poate vedea, strategia Martingale îți va aduce întotdeauna un profit sigur. Totuși, ea este recomandată jucătorilor ce dispun de o bancă generoasă, deoarece există șansa să prinzi o serie de mai multe pariuri pierzătoare. De aceea recomandăm să pariezi cu mize moderate.

Tipuri de pariuri recomandate la Ruletă

Deși cu toții suntem atrași de pariurile cu cotă mare, este recomandat să fim cumpătați atunci când vine vorba despre orice joc de cazino.

Astfel, ar fi bine să te rezumi la pariurile ce au cote de 2.0 și 3.0, asta pentru ca șansele tale de câștig să fie cât mai mari.

Unde poți juca Ruletă online?

Evident, ruleta poate fi jucată în orice cazino stradal serios. Totuși, de ce să nu profiți de avantajele tehnologiei și să nu te bucuri de această experiență din confortul casei tale?

Poți juca ruletă online pe bani reali la diferite agenții de pariuri, însă, cum am mai spus, dacă ești începător îți recomandăm să încerci acest joc gratuit.

Pe site-ul nostru vei găsi o secțiune specială unde vei putea juca toate tipurile de ruletă absolut gratuit și fără riscul de a pierde bani. Antrenându-te, vei deveni cu siguranță un jucător mai bun!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here