Jocurile de tip Keno sunt asemănătoare cu loteriile, însă există multe diferențe între acestea. În articolul de astăzi îți vom prezenta câteva sfaturi utile în legătură cu acesta, strategii pentru a vă îmbunătăți șansele de câștig, dar mai ales cum se joacă keno.

Cum se joacă keno

Istoria jocului de Keno

Keno este unul dintre cele mai vechi jocuri de tip cazino din istorie, găsindu-se dovezi pe continentul asiatic cum că o formă a acestuia ar fi existat tocmai din anii 200 I.H. De altfel, cunoscutul joc de bingo se trage din keno, fiind destul de similar.

Cum se joacă keno

Acest tip de joc de noroc este unul ușor de înțeles. În majoritatea tipurilor de keno se vor extrage 20 de numere din 80 posibile. Există de altfel jocuri de keno în care se vor extrage 20 din 70, din 62 ș.a., însă cel mai popular este primul menționat.

Jucătorul va plasa mize pe numărul/numerele dorite (pot fi de la 1 la 20) în speranța că acestea vor fi extrase și, dacă le va nimeri, va câștiga.

Este evident greu să nimerești un număr mare de numere extrase, însă cu cât numărul bilelor ghicite este mai ridicat, cu atât și câștigul jucătorului va fi unul mai mare.

Diferența între Keno și Loterii

La jocul de Keno jucătorii își pot alege pe câte numere doresc să parieze, spre deosebire de loterii, acolo unde numărul este impus.

În plus, extragerile la Keno pot fi chiar și din 5 în 5 minute (în funcție de joc), în timp ce în cazul loteriilor acestea sunt executate o dată sau de două ori pe săptămână.

Diferența între Keno și Bingo

La bingo jucătorii achiziționează cartoane de joc, pe care sunt deja numere prestabilite. Apoi, acestea sunt anunțate unul câte unul, iar ele trebuie să se potrivească pe cartonașele pe care jucătorul le deține.

La keno acest lucru nu se întâmplă! Jucătorii își aleg numerele și nu contează ordinea lor. Important este ca numerele extrase să fie cele pe care aceștia au mizat la începutul rundei de joc.

Tipurile de keno

Vom vorbi despre tipurile de keno existente în mediul online, deoarece acestea sunt mult mai diversificate și mai ușor de accesat de către jucători.

Loteriile internaționale

Loteriile internaționale de tip keno au un mare succes în rândul jucătorilor de cazino, în special ai celor care profită de mediul online pentru a se juca. Totuși, aceste jocuri de keno, cel puțin cele mai cunoscute dintre ele, sunt disponibile și în anumite agenții de pariuri stradale sau cazinouri.

Cele mai cunoscute loterii Keno

 • Grecia Kino 20/80 – această loterie de tip keno este favorita jucătorilor. Este o loterie de tipul 20 din 80, iar extragerile în mediul online sunt extrem de dese, mai precis din 5 în 5 minute;
 • Italia Keno 20/90 – precum cea de mai sus, această loterie oferă extrageri din 5 în 5 minute;
 • Win for Life 10/20 – un joc de keno ce vine tot din Italia, în care sunt extrase 10 numere din 20 posibile, iar extragerile au loc la fiecare oră;
 • Slovacia Keno 20/80 – o loterie ce se aseamănă foarte mult cu cea din Grecia, la fel, cu extrageri dese din 5 în 5 minute;
 • Multi Polonia 20/80 – deși avem de-a face cu o loterie keno în care se extrag 20 de numere din 80, extragerile au loc de doar două ori pe zi: ora 15:00 și ora 22:30;
 • Keno Franța 20/70 – aceeași situație ca la loteria din Polonia. Extrageri de două ori pe zi, însă diferă orele: 14:30 și 21:30.

Păcănele cu Keno

O altă variantă de ajuca keno online este dată de jocurile păcănele cu keno. Ai citit bine, există astfel de sloturi! Practic, te poți bucura de experiența jocului de keno, dar și de păcănele în același timp.

pacanele cu keno

Strategie pentru Keno

Trebuie înțeles faptul că jocul de Keno este unul de noroc, deci strategiile nu îți vor aduce câștiguri garantate. Totuși, pe termen lung, este posibil ca acestea să îți asigure o stabilitate în modul de joc și o limitare consistentă a eventualelor pierderi.

Una dintre cele mai cunoscute strategii este parierea repetitivă pe trei numere. Spre exemplu, dacă veți juca Grecia Keno, cota pentru 3 numere va fi de aproximativ 70. Strategia constă în parierea pe aceleași numere timp de cel puțin 10 extrageri consecutive.

EXEMPLU:                                                                                                                            

Extragere Miza Cota Stare Profit
1 10 unități 70 Pierzător -10
2 10 unități 70 Pierzător -20
3 10 unități 70 Pierzător -30
4 10 unități 70 Pierzător -40
5 10 unități 70 Câștigător 650

În situația de mai sus se presupune că cele trei numere au fost extrase în cea de-a 5-a extragere din cele 10 propuse. Există situații în care ele nu vor fi extrase nici în 10, nici în 20 extrageri consecutive. Totuși, ai posibilitatea de a repeta pariul de 70 ori și dacă va ieși o singură dată, îți vei recupera miza.

Dacă prin absurd numerele alese nu vor ieși nici atunci, va trebui să repeți pașii însă cu o miză dublă. Această strategie necesită multă răbdare și o bancă consistentă, dar și disciplină pentru a putea păstra cele trei numere indiferent de rezultat.

Rezultate la Keno

Rezultatele jocurilor de keno le vei găsi chiar la agențiile de pariuri online la care ai jucat, dar și în cele stradale. Totuși, poți accesa de altfel și site-ul lotostats.ro, de exemplu, care oferă rezultate pentru cele mai cunoscute loterii din lume.

Rezultate keno

Unde poți juca Keno online?

După cum ți-am mai spus, keno este de găsit în multe dintre casele de pariuri stradale, dar și în multe dintre agențiile online.

Noi recomandăm jocul în online, acolo unde te poți bucura de folosirea unor sisteme de joc și unde vei avea parte de liniștea și confortul casei tale.

Dacă ești însă începător, noi recomandăm să joci keno pe gratis, pentru a te antrena înainte de a risca să joci pe bani reali. În pagina Păcănele Gratis a site-ului nostru vei găsi o subsecțiune denumită Keno. Acolo vei găsi jocuri de Bingo și Loterii pe care le poți încerca absolut gratuit!

Sfaturi pentru Keno

 • Joacă în primă fază keno gratuit, până te obișnuiești cu jocul;
 • Alege o loterie care are extrageri dese;
 • Studiază numerele înainte de a paria: vezi care sunt cele mai extrase, cele mai rar extrase ș.a.;
 • Dacă joci pe bani reali, setează o bancă zilnică, pe care nu o depăși indiferent de situație;
 • Dacă pierzi, oprește-te la timp și revino în altă zi!

Întrebări frecvente

👉Poți juca Keno gratuit?

Pe site-ul nostru găsești o selecție de jocuri de tip keno ce pot fi jucate absolut gratis!

👉Jocuri de Keno pe mobil?

Da! Toate jocurile de tip keno puse la dispoziție pot fi jucate de pe orice dispozitiv mobil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here